ПнВтСрЧтПтСбНд

  Вже традиційно, в рамках роботи методичної комісії кулінарного профілю та ресторанного господарства, у Професійно–технічному училищі №8 був проведений тиждень професій з 17 грудня по 21 грудня 2018 року під гаслом «Свідоме життя людини починається з вибору професії». Момент вибору професії – чи не найважливіший у житті кожної людини. З моменту визначення з бажаною спеціальністю починається шлях освоєння професії, отримання тих цінних знань і навичок, що з роками допоможуть стати кращим у своїй справі, зробити кар’єру, здобути визнання.

  Відкриття тижня розпочали учні першого курсу групи №12, майстер в/н Гарасим Т.І., з тематичним виступом «Андріївські вечорниці». Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом. Учні мали змогу познайомитись з древніми традиціями українського народу, прийняти участь у святі Калити і, звичайно, скуштувати традиційні страви.

  19.12.18. відбулася презентація на тему «Риба-цариця морів», яку підготували учні групи № 14, майстер Фисюк Т.І., на якій крім святкових рибних страв, було представлено багато цікавої інформації, а в кінці виступу найуважніші учні мали змогу за вірні відповіді отримати смачні призи.

  Учні груп № 32, 34 з викладачем німецької мови Іванійчук С.М. та майстрами в/н Рожко Г.Ф. та Скорейко А.В. підготували виступ на тему: Die deutschsprachigen Länder und ihre Essgewohnheiten ( Німецькомовні країни та їхні традиції харчування). Окрім віртуальної подорожі Німеччиною, Австрією та Швейцарію учні мали змогу скуштувати пончики з варенням, горіховий пиріг, яблучний штрудень, та традиційний віденський торт Захер.

  20.12.18. учні групи №24 підготували тематичний виступ на тему: «Кулінарні традиції Різдва в Україні», майстер в/н Гуцул М.В., а також учні училища мали змогу відвідати містечко майстрів, де майстри виробничого навчання Радійчук І.А. та Савраневська Ф.О. демонстрували техніку розпису пряників та виготовлення святкових виробів з соленого тіста, а викладач Трачук О.А. з учнями за професією «Офіціант, бармен» продемонстрували форми складання серветок до сервірування святкового столу.

  Надзвичайно цікаво та пізнавально учні групи № 24 розповіли про національні кондитерські вироби Буковини, та продемонстрували плачинду, козонак, пе́чиво, пряники, пампушки.