ПнВтСрЧтПтСбНд

  Як виявилося, учні першого курсу групи КнК 9-18 ЧВКУ КНТЕУ (кондитери) уже точно знають, що їм потрібно для формування і вдосконалення навичок професійної майстерності. І це не тільки вміння замісити тісто, приготувати крем і створити неперевершений виріб кондитерського мистецтва.

  Однією із складових є знання англійської мови за професійним спрямуванням. На заняттях із викладачем, к.п.н., доц. В.А. Мартинюк, учні вивчали професійну термінологію, опановували ази кондитерських технологій, проте тільки теоретично, ще й англійською мовою. По закінченню дуже короткого навчального курсу у групи з’явилася ідея втілити набуті знання у життя. Начитавшись англомовних рецептів різних видів здобного тіста, під високопрофесійним керівництвом свого куратора   Г.М. Корбут та майстра Н.М. Швець було вирішено опанувати мистецтво випікання сконзів.

 Готували і вдома (індивідуально), і у лабораторії (групою). Технологічні карти були англомовні, практики виготовлення не було ніякої, але завзяття та ентузіазм «зашкалювали». Вироби-сконзи принесли на заняття англійської мови. Порівняли – в усіх по-різному! Почалося обговорення.

 Усі учні, отримавши досвід випікання сконзів, авторитетно розповідали про традиції британського кондитерства, визначали наосліп інгредієнти, коментували відеоряди з порадами відомих британських кухарів, виставляли правильну послідовність операцій приготування сконзів, добирали для них начинки та креми. І усе це – англійською мовою!

 Звичайно, найцікавішим моментом заняття було експертне оцінювання смакових якостей виробів. 

 Хто переміг? Бажання продовжувати вивчати англійську мову за професійним спрямуванням!

  Practice makes perfect!